Ketosdiet, ett sätt att gå ner i vikt

Att ketogen diet är en låg-carb, hög fetthalt som erbjuder många hälsofördelar. Det handlar om att drastiskt minska konsumtionen av kolhydrater och ersätta dem med gott fett. Den ketogena eller ketogena kosten är populärt känd som ”Keto” och har varit en ilska en stund, särskilt bland kroppsbyggnadsvärlden. Det är lämpligt för dem som försöker gå ner i vikt på kort tid. Men vi varnar mirakel existerar inte och det är nödvändigt att träna mycket.

Keto diet

Ketoner

produceras i levern, från fett. Fettet konsumeras sedan som bränsle i kroppen, inklusive hjärnan. Detta är viktigt eftersom hjärnan är ett organ. Som kräver mycket energi varje dag (hjärnan konsumerar ca 20% av den energi kroppen behöver per dag. Trots att den representerar 2% av kroppen i massa) och kan inte använda fett direkt som energi. Hjärnan fungerar bara med bränslen glukos (blodsocker) …. eller ketoner.

Erinrar om att mängden kolhydrater vi hänvisade till ovan är netto kolhydrater. Det vill säga den totala kolhydrater minus ett antal fibrer. Och det enklaste sättet att förstå dessa proportioner är att titta på näringsvärdesdeklarationen av livsmedel.

Den ketogena kosten

är väldigt strikt att följa för att upprätthålla den under lång tid. Och det bör noteras att det inte är lämpligt för alla. Det finns många människor med fysiska tillstånd som inte bör följa denna behandling. Denna diet är lämplig speciellt för idrottare och människor som gör mycket fysisk aktivitet.

Så just nu, kan du förstå varför välja den låga Carb diet. Som min nya livsstil var den bästa och mest förnuftiga alternativ. Jag var tvungen att leva ett rikare liv, gå ner i vikt 31 kg mer hälsa. Och i synnerhet varför LCHF läkt mig av fruktansvärda sjukdomar som diabetes och leverstatos fettlever.

I en ketogen diet förändras hela din kropp sin energikälla. Och börjar fungera som i stort sett bara fett som bränsle. Insulinnivåerna faller dramatiskt och fettförbränning ökar dramatiskt. Tillgång till kroppsfetts rester som används som bränsle blir lättare. Detta är uppenbarligen bra om du behöver gå ner i vikt, men det finns många andra mindre uppenbara fördelar.

Och hur är det att så mycket fett kan vara bra för kroppen? Tja, för att alla våra celler innehåller fett. Fett ger oss energi, hjälper oss att bränna kalorier och möjliggör upptaget av vitamin A, D, E och K. Det är mycket viktigt att livsmedel med fett som vi konsumerar innehåller nyttiga fetter. Till exempel den som innehåller fisken , avokado och nötterna.

Vad är Ketosis?

Ketoner produceras genom att äta väldigt få kolhydrater som omvandlas till blodsocker. ”Ketoen” i ketogen diet kommer från det faktum att kost får kroppen. Att producera små molekyler av bränsle som kallas ”ketoner”. Detta är ett alternativt bränsle för kroppen, som används när blodsockret glukos är lågt utbud.

Keto bild

Lämna ett svar