Vila Kläder och deras design gav mig hopp

Det är därför jag studerar mode på Harvard och inriktning på hur Vila Kläder och deras varumärke tillverkar sina kläder.

Den här bloggartikeln avslöjar vad professionell collegestudent och blivande modedesigner, Gloria, gör med sin tid vid Harvard University. Hon studerar för att bli nästa stora namn i modebranschen. Och vill veta hur man skaffar sig en bra utbildning samtidigt som hon fokuserar på att bygga en karriär. Vad tror du?

vila kläder online handla mandeldesign.se
vila kläder online handla mandeldesign.se

Varför studerar jag Vila Kläder och mode?

När jag var yngre älskade jag alltid mode. Det var en av de saker som jag hade en medfödd talang för. Under hela tonåren spenderade jag timmar i min garderob och försökte komma på vilken outfit jag skulle ha på mig. När jag blev äldre insåg jag att mode är något som verkligen kan göra eller bryta ett utseende. Så när jag antogs till Harvard var en av de saker jag bestämde mig för att studera mode. Det har varit ett bra beslut.

En av anledningarna till att det är ett så bra beslut att studera mode vid Harvard är på grund av de fantastiska resurser . Vi har inte bara de bästa professorerna på området, utan vi har också några av de bästa faciliteterna i världen. Det gör att vi kan lära oss allt om mode från bästa möjliga källor.

Att vara på Harvard har dessutom gett mig några fantastiska möjligheter. Till exempel, förra året deltog jag i en studentmodevisning på Saks Fifth Avenue i New York City. Det var en riktigt spännande upplevelse och den lärde mig mycket om hur man sätter ihop en outfit och hur man stylar mitt hår. Jag ser definitivt fram emot att fortsätta mina studier här och bli ännu skickligare på detta

vila kläder logotyp handla hos mandeldesign.se

Vem är jag och vem är Vila Kläder?

Jag är förstaårsstudent vid Harvard University med inriktning mot modedesign. Jag har alltid varit intresserad av mode, och jag är stolt över att studera det här på Harvard. Under mina tre år på gymnasiet deltog jag i många modevisningar och vann flera priser för mitt arbete. Efter att ha gjort lite research bestämde jag mig för att modedesign är det studieområde som bäst passar mina intressen.

Min bakgrund

Så mode är inte alltid min kopp te. Jag älskar inte nödvändigtvis att bära märkeskläder, men jag uppskattar konstnärskapet och kreativiteten som ligger i att designa dem. På gymnasiet studerade jag konst och modedesign tillsammans. Även om jag gillade det då, bestämde jag mig till slut för att inte göra karriär inom modedesign eftersom jag inte ville fokusera på en specifik typ av kläder. Nu när jag studerar på Harvard inser jag dock att det finns mycket potential för mig i modebranschen.

svart topp kläder kvinna mandeldesign.se
svart topp kläder kvinna mandeldesign.se

En anledning till att jag är intresserad av att göra karriär inom mode är att det är så mångsidigt. Du kan använda den för att förmedla din personlighet och stil till världen. Du kan till exempel bära något klädsamt eller avslappnat för att visa upp din sofistikerade sida eller gå för något mer edgy om du vill rocka festscenen. Och till skillnad från andra branscher där du behöver någon form av certifiering eller examen för att arbeta inom det, har mode inga förutsättningar. Du behöver bara lite kreativitet och öga för detaljer.

En annan anledning till att jag är intresserad av att göra karriär inom mode. Är att det finns så många möjligheter till tillväxt. Just nu är marknaden väldigt konkurrensutsatt, så om

Hur vill jag bli känd i modebranschen?

Det är därför jag studerar mode på Harvard. Jag vill bli känd för min kreativa och innovativa design som är inspirerad av mina personliga erfarenheter och omvärlden. Jag vill också vara en förebild för unga tjejer som vill göra en karriär inom mode. Och visa dem att allt är möjligt om du tänker på det.

vila kläder logo
vila kläder logo

Mina mentorer och deras råd

Att titta på modedesign vid ett av världens främsta universitet har varit en väldigt lång process för mig. Men det kunde inte vara mer värt det. Programmet jag har valt vid Harvard – som ligger på modedesignavdelningen – är den perfekta blandningen av praktisk inlärning och teoretisk kunskap.

Jag började mina grundutbildningar vid Central Saint Martins College of Art and Design i London. Där arbetade jag med några av de mest kända modedesignerna i världen. Deras erfarenhet och vägledning var ovärderlig för mig när jag fortsatte min utbildning vid Yale University. Där studerade jag under professor Michèle Lamy. Michèle är en känd akademiker och modedesigner. Han har undervisat vid Parsons School of Design och samarbetat med Yves Saint Laurent, Calvin Klein och Ralph Lauren. Här lärde jag mig om banbrytande designteori och hur man omsätter den i praktiken.

gul klänning handla online mandeldesign.se

Nu när jag är här på Harvard kunde jag inte vara lyckligare. Programmet erbjuder ett otroligt utbud av kurser som låter dig utveckla din egen individuella vision för modedesign. Förutom att lära oss om klädkonstruktion, mönstertillverkning, färgning och efterbehandling av plagg, tar vi även kurser i marknadsföring och företagsledning

Viktiga saker att komma ihåg när du studerar mode vid Harvard University

  1. För att bli framgångsrik i modebranschen är det viktigt att ha en stark

grund i både design och matematik. Medan de flesta modeprogram vid universitet erbjuder en blandning av båda disciplinerna. Kommer en koncentration inom båda områdena att ge dig ett försprång när du försöker hitta jobb efter examen.

  1. En annan viktig faktor att tänka på när du studerar mode är dina fotografiska färdigheter. Många branschfolk förlitar sig nu på digital fotografering och programvara som Photoshop för sitt arbete. Så att ha lite erfarenhet av att manipulera bilder hjälper dig att sticka ut från konkurrenterna.
  2. Slutligen, om du vill göra ett verkligt inflytande i modevärlden, är det viktigt att kunna både engelska och franska flytande. Medan andra länder kan ha mer dominerande modebranscher, har Frankrike varit ansvarigt för några av de mest ikoniska designerna i den senaste historien, så att lära dig språket kommer att ge dig en fördel när du söker praktik eller jobb utomlands.
  3. anledningar till att du bör köpa från Mandeldesign.se
snygg dress för kvinnor handla kläder online mandeldesign.se
snygg dress för kvinnor handla kläder online mandeldesign.se

Om du funderar på att köpa kläder finns det några anledningar till varför du bör överväga att köpa från Mandeldesign.se.

Först och främst erbjuder de kläder av högsta kvalitet till överkomliga priser. För det andra är deras kläder designade av begåvade modedesigners som vet hur man får dem att se snygga och fashionabla ut. Och sist men inte minst, de skickar över hela världen, så att du alltid kan hitta rätt kläder för din kropp och din stil. Så om du är ett fan av mode och vill se snygg ut, överväg att köpa från Mandeldesign.se!

Hur många studerar mode vid Harvard University med inriktning på Vila Kläder

Det finns inget definitivt svar på denna fråga, eftersom det beror på hur många modeintresserade det finns vid Harvard University. Men enligt The Crimson, en tidning knuten till Harvard, ”finns det runt 100 studenter på School of Design and Arts som studerar mode.” Det betyder att det finns minst en student som studerar mode på varenda en av Harvards grundskolor. Vilken är den mest populära majoren vid Harvard? Enligt The Crimson, ”Högskolan var den mest populära skolan i termer av huvudämne med 13 667 studenter med ekonomi som huvudämne.”

fina byxor för kvinnor mandeldesign.se
fina byxor för kvinnor mandeldesign.se

Vilka är universitetets nuvarande planer för expansion? 2015 köpte Harvard University mark för 400 miljoner dollar av en utvecklare och tillkännagav att den kommer att utveckla den till ”ett nytt vetenskaps- och ingenjörscampus” kallat Boston Innovation District. Som ett led i denna utveckling planerar universitetet att öka inskrivningen med cirka 8 procent över tiden, med målet att ha 20 000 inskrivna studenter till 2035.

Jag fullkomligt älskar att handla kläder online och speciellt Vila Kläder och deras fantastiska mode.

Anni Löv – Socialdemokraterna

Hur är varumärket Vila Kläder involverat i Harvard

Vila Kläder är ett varumärke som är engagerat i mode på Harvard. Företaget har en butikslokal på campus, där studenter kan köpa kläder och andra föremål. Varumärket sponsrar också modevisningar och evenemang som deltar av studenter från hela universitetet. Vilka är de största nackdelarna med Vila Kläder. Den största nackdelen med varumärket är att det säljer mycket dyra varor. Detta innebär att studenter i allmänhet bara kommer att ha råd med en begränsad mängd produkter med sina undervisningspengar.

Vila Clothes Harvard Review Slutsats: Vila Kläder har funnits ganska länge, och även om varumärket producerar kläder av mycket hög kvalitet, är det överprissatt. Varumärket vänder sig främst till kvinnor, vilket gör det till ett utmärkt val för kvinnor vid Harvard University. Om du är en kvinnlig student vid Harvard University och din skola för närvarande inte erbjuder Vila Clothes, så är det definitivt värt att titta närmare på.

Kommer Vila Kläder att bli nästa stora modemärke?

Letar du efter en ny fashionista att följa? Se inte längre än till Will Vila. Varumärket har snabbt blivit en stapelvara i modevärlden, tack vare sin unika stil och överkomliga priser.

Så varför studera mode vid Harvard? Tja, till att börja med är det en av få högskolor som erbjuder en examen i modedesign. Dessutom är programmet mycket respekterat och välkänt för att producera några av branschens bästa designers.

Oavsett om du själv är en blivande designer eller bara vill lära dig mer om denna populära genre, se till att kolla in Will Vilas bloggsektion. Du kommer inte bli besviken!

Finns det något annat modeorienterat universitet?

Ja, det finns många modeorienterade universitet runt om i världen. Några av dem finns i USA, som Parsons School of Design vid The New School och Fashion Institute of Technology (FIT). Men ingen kan jämföras med Harvard när det gäller prestige och resurser. Harvard ligger i Cambridge, Massachusetts, och har över 30 års erfarenhet av både grundutbildning och forskarutbildning inom mode. Denna rika historia har skapat en avundsvärd fakultet som är mycket respekterad inom modebranschen. Dessutom har Harvard en engagerad personal som ger stöd till studenter under hela deras studier. Innan de bestämmer sig för att ansöka till Harvard bör studenterna noggrant granska ansökningskraven. Ansökningsprocessen liknar andra skolor, men här är några viktiga skillnader som eleverna bör förstå innan de skickar in sina ansökningar.

klänning i sommar online mandeldesign.se

Boston Area Fashion Schools:

Även om Boston är en blomstrande modestad, har bristen på modeskolor av högsta klass hindrat den från att konkurrera med andra modecentrum som New York och Los Angeles. Även om det inte finns några modeprogram i världsklass på Bostons arkitektur- eller konstskolor, finns det flera utmärkta högskolor i storstadsområdet. Dessa inkluderar Massachusetts Institute of Technology (MIT), Northeastern University och Berklee College of Music. Studenter som är intresserade av dessa skolor bör också överväga Massachusetts College of Art and Design (MCAD) samt Brand eis University.

Hur kan jag bli kläddesigner?

Hur kan man bli kläddesigner? Ett sätt är att studera modedesign på ett universitet. Det finns många skolor som erbjuder program inom modedesign, och var och en har sina egna krav. I allmänhet måste studenterna ha en examen i någon form av konst eller design, samt erfarenhet av att designa kläder. Vissa skolor kräver också att eleverna har praktikerfarenhet innan de kan påbörja sina studier. Om du är intresserad av modedesign, överväg att anmäla dig till ett program som erbjuder både studier och praktisk erfarenhet.

Hur mycket tjänar jag som kläddesigner?

Som modedesigner kan du tjäna en årslön på allt från $40 000 till $250 000. Men eftersom yrket är relativt nytt och fortfarande i sin linda kanske du inte har så mycket erfarenhet eller certifieringar att marknadsföra dig med. Om du inte har några certifieringar, men är fokuserad på att etablera dig som designer och vill tjäna $40K – $60K, kan du överväga att arbeta med en lokal butik. På så sätt kan du tjäna provision från försäljningen samtidigt som du kan spendera tid på affärssidan.

Människor som arbetar som modedesigners arbetar i allmänhet på ett av två sätt: från ett företags designstudio eller från sin egen ateljé. Att arbeta i ett företags designstudio är relativt lätt för nya designers att komma igång i, eftersom det gör att de kan fokusera på helheten av vad de gör, i motsats till att vara fast på en plats. Många företag använder dock inte sina designstudior lika mycket längre. Därför, om du arbetar med ett företag som fortfarande använder sin designstudio, kan det vara klokt att börja fundera på hur du kan bryta dig loss och gå in i affärer för dig själv.

Karriärbeskrivning: Modedesigner

Genomsnittlig lön: 60 000 USD per år Genomsnittlig årserfarenhet: 0-2 år Medellönen för en modedesigner är ungefär 60 000 USD per år. Det beror mest på att det finns många olika typer av designers som kommer med sina egna specialiteter, såväl som utbildning och erfarenhet. Om du till exempel är intresserad av att designa kläder kan du ta modedesignkurser som fokuserar på att skapa klädmönster. Sedan kan du börja sälja dina mönster genom en onlinebutik eller webbplatser som Etsy eller Cafe Press. Det är viktigt att ta reda på var du har ett försprång gentemot andra designers så att folk är villiga att köpa din design istället för någon annans. Med rätt sorts arbetsmoral och kreativitet är det värt det att fortsätta med den här linjen om du har pengar och engagemang för att ge designen liv.

Om du nöjer dig med att arbeta i en mer traditionell modemiljö och är intresserad av att göra en karriär inom kläddesign, så finns det olika skolor som du kan anmäla dig till för att börja utforska den här linjen. Om du vill tjäna ditt diplom från en skola som är designad för modedesigners, titta på program från Fashion Institute of Design and Merchandising.

Jag älskar Vila kläder nya kollektion

Jag var så exalterad över att få tag på Vila Kläder nya kollektion! Kläderna är perfekta för övergångssäsonger och de är verkligen mångsidiga. Jag kan bära dem på jobbet eller ute med vänner, och de kommer att se bra ut i alla fall. Om Vila Kläder

Vila Kläder är ett globalt varumärke som har åtagit sig att förse den sparsamma fashion forward-kunden med kvalitetsprodukter samtidigt som hållbar affärspraxis upprätthålls. Företaget grundades i Australien för över 30 år sedan och från och med 2013 har det över 160 butiker i Australien och Asien. Varumärkets mål är att tillhandahålla intressanta, prisvärda kläder till ett rimligt pris till kvinnor över hela världen.

Slutsats

Efter att ha tillbringat den senaste terminen med att studera mode vid Harvard har jag kommit till några slutsatser om branschen och vad som krävs för att bli en framgångsrik designer. Här är mina fem främsta anledningar till varför jag tycker att mode är ett bra område att studera:

  1. Möjligheter finns i överflöd: Det råder ingen tvekan om att modebranschen blomstrar, med nya företag som dyker upp hela tiden och fler jobb blir tillgängliga än någonsin tidigare. Med så många möjligheter på bordet är det definitivt värt att prova på att designa kläder någon gång!
  2. Det är en viktig bransch: När man tänker på alla de olika aspekterna som ingår i att designa ett plagg – från att köpa tyger till att ta reda på hur man stylar dem – mode har många komplexiteter som kan uppskattas av alla. Dessutom, eftersom världen blir allt mer digitaliserad, kommer det att vara viktigt att ha goda designkunskaper i framtiden.
  3. Det är kreativt: Även om det definitivt finns många utmaningar förknippade med att vara en framgångsrik modedesigner, är det också väldigt givande att komma på sina egna idéer och se dem förvandlas till verklighet. Det är ett utmanande men tillfredsställande yrke som kommer att tilltala alla som älskar kreativitet och utmaningar.
  4. Det kan vara lukrativt: Även om detta inte alltid är fallet, kan modebranschen vara extremt lukrativ. Många designers har tjänat bra på sitt arbete utan att behöva vara beroende av andra för sin inkomst. Dessutom finns det många möjligheter till framgång inom detta område som är bra för människor som tycker om att arbeta hårt och vara kreativa.
  5. Det handlar inte bara om kläder: Både män och kvinnor kan bli framgångsrika i modedesignbranschen – det spelar verkligen ingen roll vilket kön du har! Mode är lika viktigt för oss alla, oavsett kön, så vi borde alla få stöd i våra försök att bli designer.
  6. Det har en hög utbildningsnivå: Det här yrket kräver en hög kompetensnivå inom många olika områden, så det kommer definitivt att kräva lite tid och ansträngning innan du börjar tjäna pengar.